Üdvözlünk a Soproni Tollaslabda Egyesület honlapján!

Egyesületünket több mint 10 évvel ezelőtt, egy kisebb baráti társaság alapította. Azóta sorainkban tudhattunk országos versenyzőket és lelkes amatőröket egyaránt. Napjainkban főként családok, mozgást kedvelő, sportágat kereső egyének, és versenyekre készülő diákok alkotják sorainkat.

Szeretettel látunk mindenkit, aki szeretne megismerkedni a sporttollaslabda (badminton) alapjaival, szeretne megszerzett tudásában fejlődni, vagy egyszerűen csak egy kellemeset mozogni.

 A foglalkozásokon lehetőség nyílik szakképzett edző támogatásával edzésmunkát végezni, a tollaslabda mozgásanyagát megismerni-elsajátítani, mérkőzéseket játszani, de azt sem vetjük meg, ha valaki csak kicsit ütögetni szeretne játékpartnerével.

Történetünk 2000 körül kezdődött. Ekkor egy baráti-családi társaság kezdett el a Soproni Sportcentrumba (ma MKB Aréna) járni szombatonként. Kisebb-nagyobb szünetekkel azóta játszunk, edzünk. Megfordultunk a Berzsenyi Dániel Liceumban és az Erdei iskolában is. Végül a Fáy András Szakközépiskolában kötöttünk ki. Immáron harmadik éve edzünk itt hetente két délután.

Rendszeresen megszervezzük a Tollaslabda Diákolimpia (Sopron) városi fordulóját, a továbbjutókat felkészítjük, és versenyeztetjük a megyei, területi, országos döntőkön. Legjobb eredményünk az országos diákolimpiai döntőn leány párosban, és fiú egyéniben elért ezüstérem. A megyei, és területi versenyeken elért eredményeknek "se szeri, se száma".

Alkalmanként felnőttek számára rendezünk amatőr versenyeket. Célunk, hogy minél szélesebb körben népszerűsítsük a sportágat, a versenyeken minél jobb hangulatban, minél több mérkőzést játszhassanak a résztvevők.

 

Aktuális:

Aktuális híreink megtalálhatóak a Facebook oldalunkon: www.facebook.com/sopronitollas

 

Elérhetőségünk:

e-mail: tollaslabda.sopron@gmail.com

...továbbá megtalálhatók vagyunk minden edzésen

 

 

 

Az oldalt szerkesztette: Kocsis Ábel

(kocsis.abel.98@gmail.com)