Az edzések

 

Tanév közben
Ideje: hétfő, szerda, péntek 17:30-19:00   
Helye: Fáy András SzakközépiskolaSopron ("fehér" iskola, Jereván lakótelep)

 

Díjak az edzésen kerülnek egyeztetésre.

 

Az edző: Kocsis Attila

Az edzésekre minden 10 évnél nagyobb gyermeket és felnőttet várunk, aki meg szeretne tanulni versenyszerűen jászani, vagy szeretne hobbiból ütögetni.

Ha bárki kedvet kap, alkalmanként kérünk hozzájárulást a terem-, és felszerelés költségeihez, hogy finanszírozni tudjuk önmagunk szórakozását. (Ebből a jelképes összegből fedezzük a termbérletet, vesszük a labdákat, karbantartjuk egyéb felszereléseinket: ütők, hálók, oszlopok).

Az edzés menete:

A Fáy isklában három felfestett pálya áll rendelkezésünkre. Ezt mindenki úgy használja ki, ahogy bírja és szeretné űzni ezt a sportot. Ha úgy gondolja végig ütögeti, viszont ha fejlődni kíván, akkor célszerű az edző által meghatározott feladatokat csinálnia.

Az foglalkozás a versenyzőknek általában így folyik: A pálya felállítása után egyéni bemelegítés: 3-5 kör futás, ezután gimnasztika. Ezt követően lehet pályára lépni. Páronként bemelegítünk a pályán is. Ezután "iskolázunk". Ez hálózó ejtésből, hátulról ejtésből, kiemelésből és leütésből, és ezek kombinációiból áll. A bonyolultabb kombinációkat már csak azoknak ajánljuk, akik bírják erővel, ez ugyanis már komoly fizikai terhelést jelent. (pl.: emel, leüt, ejt, emel...). Általában az edzés felétől kezdve meccseket játszunk. A létszámtól függően ez lehet félpályás, vagy egész pályás mérkőzés. Ilyenkor nagyjából hatan körbejátszunk úgy, hogy 4 ember játszik, 2 pihen. Így csak egy pályát foglalunk el attól a 4-8 embertől akik nem meccset játszanak. A másfél órás foglalkozás végén elpakoljuk a pályát, aztán fáradtan megyünk haza.

Több információ: tollaslabda.sopron@gmail.com